Psst...

Hey, do you want to get language learning tips and resources every week? Join our mailing list to receive new ways to improve your language learning in your inbox!

Join the list

Swedish Recordings

CulpaCrave
109 Words / 0 Comments
[ Show Text ]

Recordings

 • Punk ( recorded by vargsvans ), Southern Swedish

  Download Unlock
  Corrected Text
  more↓

  Punk är en subkultur som uppstod under mitten av 1970-talet i Storbritannien, USA och Australien. Exakt var är omtvistat. Den är en proteströrelse mot allt kommersiellt: musik, kläder och frisyrer. Man gjorde allting själv och inga förkunskaper var nödvändiga. Det skulle synas och höras att det var hemmagjort. Musiken (känd som punkrock) är lättspelad, ofta aggressiv och präglas av en "gör det själv"-anda. Punken syftar i högre utsträckning än många andra subkulturer till att chocka och provocera samhället.

  Namnet på genren kommer från amerikansk nedvärderande slang för "något värdelöst". Vid 1960-talets mitt kallades de långhåriga musikerna i den amerikanska och brittiskt inspirerade "garagerocksvågen" för punks och banden för punk bands, "ligistband".

sleeper
87 Words / 0 Comments
[ Show Text ]

Recordings

CulpaCrave
64 Words / 0 Comments
[ Show Text ]

Recordings

 • Chance Encounter with a Swedish Couple on the Street ( recorded by vargsvans ), Southern Swedish

  Download Unlock
languagewhale
116 Words / 0 Comments
[ Show Text ]

Recordings

languagewhale
94 Words / 0 Comments
[ Show Text ]

Recordings

Owain78
258 Words / 1 Comments
[ Show Text ]

Recordings

Adam_Chen
228 Words / 1 Comments
[ Show Text ]

Recordings

CulpaCrave
114 Words / 2 Comments
[ Show Text ]

Recordings

 • Universitetslivet ( recorded by arildur ), Stockholm, Göteborg

  Download Unlock
  Corrected Text
  more↓

  Jag är student på Brigham Youngs Universitet och studerar språkvetenskap. Jag vill hålla på med kursplanering för främmande språk. Jag gillar universitetslivet, men jag är 23 år och är fortfarande förstaårselev. Men det är lugnt för jag har träffat många bra människor och jag börjar förstå vad jag vill göra i mitt liv. Tyvärr är det jättesvårt. Det tar väldigt mycket tid och jag måste stanna uppe sent för att avsluta allting. Därför är jag alltid trött, och måste jobba mycket för att betala mitt undervisningsarvode. Jag skulle vilja bara resa runt i världen, lära mig många språk, och hjälpa andra att lära sig språk också. Men jag måste vara ansvarsfull och få min examen.

Chugundra
207 Words / 0 Comments
[ Show Text ]

Recordings

 • Om mig ( recorded by vargsvans ), Southern Swedish

  Download Unlock
  Corrected Text
  more↓

  Hej! Hur är det?
  Jag heter Kattis. Jag är tjugotvå år gammal. Jag kommer från Ryssland. Jag bor i Moskva, i Ryssland. Jag talar ryska, engelska, tyska och franska. Jag är lärare i främmande språk. Jag är lärare i engelska och franska. Jag studerar spanska, ukrainska och svenska. Jag gillar främmande språk, teater och musik. Jag tycker om yoga, att läsa böcker och att dansa.
  Jag är inte gift, men jag har en pojkvän. Han heter Volodja. Jag kallar honom för Vova. Han är trettioett år gammal. Han är ingenjör och ekonom till yrket. Men han är också musiker. Han spelar piano och gitarr. Han spelar fint. Volodjas hobby är programmering. Han talar ryska, franska, engelska och lite spanska. Han kommer också från Ryssland.
  Vi har en hund som husdjur. Den heter Jacques. Vi älskar den.
  Min familj bor i staden Sofrino i Ryssland. Sofrino är en liten stad. Jag har två bröder. De heter Maxim och Vanja. Maxim är 18 (arton) år gammal och Vanya är 3 (tre) år gammal. Maxim tycker om att cykla och Vanja gillar bilar. Mina föräldrar är programmerare. Min mamma som heter Natalya gillar yoga. Hon är duktig på att laga mat. Min pappa som heter Alex tycker om att läsa.

potozky
17 Words / 0 Comments
[ Show Text ]

Recordings

Overview

To make a new Audio Request or Script Request, click on Make a Request at the top of the page.

To record or transcribe for users learning your language, click on Help Others at the top of the page.

Recording and transcribing for other users will earn you credits and also move your own Requests ahead in the queue. This will help you get your requests recorded and/or transcribed faster.