Psst...

Do you want to get language learning tips and resources every week or two? Join our mailing list to receive new ways to improve your language learning in your inbox!

Join the list

Swedish Audio Request

ebob52
221 Words / 0 Recordings / 0 Comments

”Oduglig”, ”osäker”, ”inkompetent”.

Det är några av de nedsättande omdömen som den brittiska ambassadören Kim Darroch ger om Donald Trump i de dokument som den brittiska tidningen Daily Mail kommit över.

Det rör sig om diplomatpost från 2017 och fram tills nu, korrespondens som normalt sett är avsedd för en exklusiv grupp individer på brittiska UD och i regeringen.

”Vi tror inte att den här administrationen kommer att bli så mycket mer normal; mindre dysfunktionell; mindre oförutsägbar; mindre splittrad i falangstrider; mindre klumpig och oduglig i diplomati”, skriver ambassadör Darroch i ett brev till sina överordnade i juni 2017.

Bland dokumenten finns också relativt färska försändelser, som ett som berör de senaste veckornas spänningar mellan USA och Iran.

”Det är osannolikt att den amerikanska linjen om Iran kommer att bli mer sammanhållen inom överskådlig tid. Detta är en splittrad administration”, skriver Darroch, som också uttrycker skepsis inför Trumps påstående att han avstod från ett flyganfall mot Iran i juni på grund av risken för att 150 personer skulle dödas.

”Det är mer sannolikt att han aldrig hade låtit sig övertygats och att han var orolig för att det skulle kunna ses som att han bröt kampanjlöftet från 2016, och för hur detta skulle kunna påverka hans kampanj inför [presidentvalet] 2020”, skriver Darroch, enligt Daily Mail (de fullständiga dokumenten har inte publicerats).

Recordings

No Recordings yet

Comments