Psst...

Hey, do you want to get language learning tips and resources every week? Join our mailing list to receive new ways to improve your language learning in your inbox!

Join the list

Romanian Recordings

ielanguages
7 Words / 0 Comments
[ Show Text ]

Recordings

wisetaz749
119 Words / 1 Comments
[ Show Text ]

Recordings

basti84
125 Words / 0 Comments
[ Show Text ]

Recordings

ansilia
10 Words / 0 Comments
[ Show Text ]

Recordings

JabberVox
44 Words / 2 Comments
[ Show Text ]

Recordings

 • Eu sînt Cristian ( recorded by chronicweirdo ), Transilvanian

  Download Unlock
  Corrected Text
  more↓

  Salut! Eu sînt Christian și sînt american. Sînt doctorand în studii internaționale. Acum sînt student la limba română. În general sînt mulțumit aici la universitate. E adevărat că uneori sînt foarte ocupat. Dar cine nu e ocupat? Toată lumea e ocupată. Asta-i viața!

 • Eu sînt Cristian ( recorded by Filipone ), Oltean

  Download Unlock
Rooskie
231 Words / 0 Comments
[ Show Text ]

Recordings

vankrot
163 Words / 0 Comments
[ Show Text ]

Recordings

 • Osirak ( recorded by thersites ), Romanian

  Download Unlock
  Corrected Text
  more↓

  Operațiunea Opera a fost un atac aerian surpriză efectuat de către Forțele Aeriene Israeliene cu scopul distrugerii reactorului nuclear irakian, Osirak (17 km sud-est de Bagdad) în 1981.

  La sfârșitul anilor 1970, Irak achiziționase de la Franța un reactor nuclear de clasa "Osiris". Potrivit informațiilor israeliene, reactorul a fost proiectat pentru producerea de plutoniu, astfel că intervenția trebuia să aibă loc, atât timp cât reactorul nu era umplut cu combustibil nuclear, vara anului 1981 fiind data "terminus".

  Din motiv că eforturile diplomatice ale Israelului, ce-și propusese să convingă Franța pentru a opri ajutorul pentru programul nuclear irakian, a rămas fără nici un rezultat, guvernul lui Menahem Beghin a decis efectuarea operațiunii.

  La 7 iunie 1981 un grup de avioane israeliene de luptă F-16A, cu o escortă de F-15A a lovit reactorul irakian Osirak.

  Complexul reactorului a fost grav avariat și declarat impropriu pentru recuperare, în deplină conformitate cu planul israelian. Unsprezece persoane, zece soldați irakieni și un ofițer tehnic francez au fost uciși.

vankrot
298 Words / 0 Comments
[ Show Text ]

Recordings

-deleted-user-
374 Words / 1 Comments
[ Show Text ]

Recordings

vankrot
435 Words / 0 Comments
[ Show Text ]

Recordings

 • internet debate ( recorded by thersites ), Romanian

  Download Unlock
  Corrected Text
  more↓

  A: Masoneria, comanda mai tot pe glob, au o foarte mare ura de rasa, sa intors roata din 1944? Se simte acum, uni mor de foame si alti se lăfaie in luxuri. Cum se poate asa ceva? Ceausescu a fost un geniu, a vrut EGALITATE . A luat de la bogati si a dat la saraci!

  B:

  ********
  Hmmm......într-adevăr, câte locuințe ( si ce locuințe) aveau Ceaușiștii in toată Romania? Pe multe din ele nici măcar nu le-au vizitat odată. Nici măcar președintele SUA , sau orice alta țara dezvoltată are ca avere personală, averea întregii tari cum Ceaușeștii si clica lor o aveau. Averile lor, vilele, palatele, stau mărturie...ca sa nu vorbim de conturile valutare....

  Ceaușescu avea ca si Hitler, megalomania si obsesia de a construi. A dărâmat case, biserici, clădiri istorice, si a construit cutii de chibrite, pardon, apartamente, in care a îngrămădit familii întregi. Apoi le-a luat mâncarea, caldura, apa, lumina, medicamentele, accesul la doctori....si ce a făcut cu toată averea tării? Cui ia dat-o? Nu nea dat-o noua, este sigur, ca am trăit anii aia, si știu exact ce am suferit...atunci cui le-a dat...export...export...totul era de vândut pentru export, in timp ce noi muream cu zile din lipsuri de cele mai de baza drepturi umane....imi aduc aminte unul din adresarile lui populare, in care el număra caloriile care el considera ca noi avem dreptul sa mâncam?!?! Avea un adult la 1500-1800 de calorii pe zi.

  Fără rudele la țara care mai creșteau câte un porc, o găina, o gasca, fără legumele care le puneau pe lângă casa, multi in ore mureau de foame , sau bineînțeles, daca aveau un servici la care puteau sa ceara șpagă , șpaga a fost ce a definit modul de guvernare a comuniștilor. Vrei ceva de la mine? Dă-mi șpagă. Nu contează daca e slujba mea sa ți-o dau fără șpagă, nimeni nu primea nimic fără șpagă! Nimeni!
  Doctorii nu operau oameni săraci daca șpagă nu era de ajuns....oh, nu imi aduce aminte de nemerniciile lui Ceausescu, si ce bine a făcut el săracilor. Nu imi insulta inteligenta.

  Ceaușescu a murit pentru ca poporul nu a mai putut sa trăiască viata care el o imagina pentru noi, si daca armata, Securitatea la început au încercat sa il apere, au realizat repede ca ori vor vărsa lacuri de sânge, ori vor sta cu poporul ...a trebuit sa aleagă. Probabil la fel sa întâmplat si cu clica lui. L-au lăsat, că nimeni nu se mai putea înțelege cu un nebun care isi omoară propriul popor...

Overview

To make a new Audio Request or Script Request, click on Make a Request at the top of the page.

To record or transcribe for users learning your language, click on Help Others at the top of the page.

Recording and transcribing for other users will earn you credits and also move your own Requests ahead in the queue. This will help you get your requests recorded and/or transcribed faster.