Psst...

Do you want to get language learning tips and resources every week or two? Join our mailing list to receive new ways to improve your language learning in your inbox!

Join the list

Finnish Recordings

herrsilen
4 Words / 0 Comments
[ Show Text ]

Recordings

 • Jaaha, että sillä lailla. ( recorded by nn389 ), unspecified accent

  Download Unlock
adriesl
28 Words / 0 Comments
[ Show Text ]

Recordings

 • vähän minusta ( recorded by nn389 ), unspecified accent

  Download Unlock
  Corrected Text
  more↓

  Hei
  Nimeni on Adriana.
  Olen meksikolainen.
  Olen opiskellut gastronomiaa, mutta työskentelen kiinteistöalalla.
  tykkään juoda Mezcalia ystävieni kanssa.

  Haluan oppia suomen kieltä, koska aion mennä joskus
  perheeni kanssa suomeen.

  Moikka

noikou
39 Words / 1 Comments
[ Show Text ]

Recordings

 • Tämä on ensimmäinen suomenkielinen viesti. ( recorded by nn389 ), unspecified accent

  Download Unlock
  Corrected Text
  more↓

  Tämä on ensimmäinen suomenkielinen viestini.

  Hei! Nimeni on Nikos ja olen kotoisin Kreikasta. Olen 35-vuotias. Asun Alankomaissa vaimoni ja meidän kahden tyttäremme kanssa. Työskentelen datatieteilijänä Amsterdamin lähellä sijaitsevassa kaupungissa. Pidän kielistä ja musiikista. Matkustan helmikuussa työn merkeissä Suomeen.

anikaanika
3 Words / 0 Comments
[ Show Text ]

Recordings

anikaanika
3 Words / 0 Comments
[ Show Text ]

Recordings

anikaanika
4 Words / 0 Comments
[ Show Text ]

Recordings

AnnaPhoenix
27 Words / 0 Comments
[ Show Text ]

Recordings

ena
484 Words / 0 Comments
[ Show Text ]

Recordings

Ranzess
72 Words / 0 Comments
[ Show Text ]

Recordings

 • Pehmeä kiintiö yön yli junaan - kiintiöt näkyvät väärin vaunukartalla eikä osto onnistu istumapaikalle koodilla. ( recorded by RankkaApina ), unspecified accent

  Download Unlock
langnik1988
250 Words / 0 Comments
[ Show Text ]

Recordings

 • puolustushaara wikipedia ( recorded by RankkaApina ), unspecified accent

  Download Unlock
  Corrected Text
  more↓

  Puolustushaara tarkoittaa ase- tai puolustusvoimien erikoistunutta osaa koko puolustuslaitoksen tasolla. Puolustushaaralla on itsenäinen valtakunnan tasoinen johto, joiden yläpuolella on yleensä yleisesikunta. Suomen puolustusvoimien puolustushaarat ovat maavoimat, merivoimat ja ilmavoimat.

  Erityisesti suurissa maissa voi puolustushaaroja olla enemmänkin. Suurempi määrä voi johtua esimerkiksi siitä, että maalla on brittiläistyyppinen siirtoarmeija, mikä antaa nopealle toiminnalle erityispiirteitä. Tällainen puolustushaara on mm. merijalkaväki Yhdysvalloissa. Puolustukseen voi myös liittyä strategisia elementtejä, kuten strategisia ohjusydinaseita. Venäjällä strategiset ohjusjoukot olivat aiemmin oma puolustushaaransa.

  Yhdysvalloissa rannikkovartiosto on itsenäinen puolustushaara, kun taas Suomessa merivartiosto on osa Rajavartiolaitosta. Rajavartiolaitos on sotilaallisesti järjestynyt, mutta sisäministeriön alainen organisaatio, eikä siten kuulu rauhan aikana puolustusvoimiin. Tämän vuoksi osan manner-Suomessa puolustusvoimille kuuluvista tehtävistä demilitarisoidun Ahvenanmaan autonomisen maakunnan alueella hoitaa Rajavartiolaitos.

  Puolustushaarojen yhteistoimintaa koordinoi yhteinen pääesikunta, jonka johdossa ovat puolustushaaroja palvelevat yhteiset joukot ja laitokset (ns. JOINT-taso). Näitä erikoislaitoksia ovat Suomessa mm. Maanpuolustuskorkeakoulu ja Maavoimien materiaalilaitos.

  JOINT-tason merkitys on korostumassa asevoimissa, kun jaetun tiedon ja yhteistoiminnan merkitys kasvaa verkostokeskeisen sodankäynnin mukana. Suomessa kehittämispyrkimys näkyy siinä, että maavoimille on muodostettu yleisesikunta Mikkeliin, jolloin maavoimat sai Pääesikunnasta riippumattoman oman esikuntansa merivoimien ja ilmavoimien tapaan. Tähän asti maavoimien yleisesikuntatoiminnot oli hoidettu Pääesikunnan maavoimaosastolla.

  Ranskankielestä peräisin oleva sana armeija tarkoittaa kaikkien puolustushaarojen yhdessä muodostamia puolustusvoimia. Anglosaksisissa maissa, missä oli historiallisesti merkittävät merivoimat, kuitenkin kielenkäytössä armeijalla tarkoitetaan vain maavoimia tai muita maavoimien kaltaisia puolustushaaroja, mitkä eivät sisällä ainakaan merivoimia. Ilmavoimien asema eri maissa on erilainen. Joissain suurissa maissa voi olla useampia puolustushaaransa alaisia ilmavoimia, kuten maavoimien tai laivaston ilmavoimia.

  Tämä sotaan tai sodankäyntiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.

Overview

To make a new Audio Request or Script Request, click on Make a Request at the top of the page.

To record or transcribe for users learning your language, click on Help Others at the top of the page.

Recording and transcribing for other users will earn you credits and also move your own Requests ahead in the queue. This will help you get your requests recorded and/or transcribed faster.

Sponsored Links