Psst...

Do you want to get language learning tips and resources every week or two? Join our mailing list to receive new ways to improve your language learning in your inbox!

Join the list

Turkish Audio Request

zromero
228 Words / 1 Recordings / 0 Comments

Chicago'daki Maceram

Amerika'da en büyük bayramlardan biri Şükran Günü. Bu bayram çok yaygın kutlanılır. Şükran Günü her yıl Perşembe günü oluyor; normalde Perşembe ve Cuma günleri de tatil. Benim üniversitemde Çarşamba gününde de tatilimiz var. Bu tatil çok uzun olduğu için uzağa seyahat ettim, Chicago'ya gittim. Bir arkadaşım beni davet etti, üç gün için onunla kaldım. Bir arkadaşım beni davet etti, üç gün onda kaldım. Birlikte çok güzel zaman geçirdik. Bana Willis Kulesi'ni, bazı parkları ve çeşitli camileri gösterdi. En ilginç Chicago'daki gördüğüm cami üç katlı otoparktan yapılmış.

Arkadaşımın en büyük amacı, beni ilginç insanlarla tanıştırmak (yani şehri gezdirmekten, yemek yemekten çok insanları tanıştırmak istedi). Çok güzel yemekler de yedik. Arkadaşım Pakistanlı olduğu için, beni çok güzel Pakistan lokantalarına götürdü. Arkadaşımın tüm ailesi Pakistanlı olduğuna göre, Şükran Günü normal şekilde kutlamadılar ama Cumartesi gününde Hindi Partisi var. Arkadaşımın tüm ailesi Pakistanlı olduğu için Şükran Gününü normal şekilde kutlamadılar ama bu cumartesi Hindi Partisi var. Hindi Partisinde normal Şükran Günü'nün yemeklerini pişiriyorlar. Çok güzeldi aslında ama maalesef Chicago'dan ( ayrılacak olmam) dönmek zorunda olmam, burada kalmama engel oldu.

Boş zamanlarımızda çok muhabbet ettik, çay içtik. Arkadaşımın Nane adlı kedisi var; ismi Arapçadan geliyor (nane kelimesi Türkçe ve Arapçada aynı kelime). Kedisiyle oynadım ama kedi benden biraz korkuyordu. Sık sık beni tırmalıyordu. Neyse, başka neler söyleyebileceğimi bilmiyorum. Umarım kısa bir süre sonra yeni bir şey yazarım. Düzeltmeler için çok teşekkürler.

Recordings

  • Chicago'daki Maceram ( recorded by cemreefe ), İstanbul (standard)

    Download Unlock
    Corrected Text
    more↓

    Chicago'daki Maceram

    Amerika'da en büyük bayramlardan biri Şükran Günü. Bu bayram çok yaygın kutlanılır. Şükran Günü her yıl Perşembe günü oluyor; normalde Perşembe ve Cuma günleri de tatil. Benim üniversitemde Çarşamba günü de tatilimiz var. Bu tatil çok uzun olduğu için uzağa seyahat ettim, Chicago'ya gittim. Bir arkadaşım beni davet etti, üç gün için (boyunca) onunla kaldım. Bir arkadaşım beni davet etti, üç gün onda kaldım. Birlikte çok güzel zaman geçirdik. Bana Willis Kulesi'ni, bazı parkları ve çeşitli camileri gösterdi. Chicago'da gördüğüm en ilginç şey bir cami, üç katlı otoparktan yapılmış.

    Arkadaşımın en büyük amacı, beni ilginç insanlarla tanıştırmak (yani şehri gezdirmekten, yemek yemekten çok insanları tanıştırmak istedi). Çok güzel yemekler de yedik. Arkadaşım Pakistanlı olduğu için, beni çok güzel Pakistan lokantalarına götürdü. Arkadaşımın tüm ailesi Pakistanlı olduğu için Şükran Gününü normal şekilde kutlamadılar ama bu cumartesi Hindi Partisi var. Hindi Partisinde normal Şükran Günü yemeklerini pişiriyorlar. Çok güzeldi aslında ama maalesef Chicago'dan ( ayrılacak olmam) dönmek zorunda olmam, burada kalmama engel oldu.

    Boş zamanlarımızda çok muhabbet ettik, çay içtik. Arkadaşımın Nane adlı bir kedisi var; ismi Arapçadan geliyor (nane kelimesi Türkçe ve Arapçada aynı kelime). Kedisiyle oynadım ama kedi benden biraz korkuyordu. Sık sık beni tırmalıyordu. Neyse, başka neler söyleyebileceğimi bilmiyorum. Umarım kısa bir süre sonra yeni bir şey yazarım. Düzeltmeler için çok teşekkürler. (Ne demek:) )

Comments

Overview

You can use our built-in RhinoRecorder to record from within your browser, or you may also use the form to upload an audio file for this Audio Request.

Don't have audio recording software? We recommend Audacity. It's free and easy to use.