Psst...

Do you want to get language learning tips and resources every week or two? Join our mailing list to receive new ways to improve your language learning in your inbox!

Join the list

Turkish Audio Request

tominoo
191 Words / 1 Recordings / 0 Comments
Note to recorder:

Please speak slowly and make clear pauses between the sentences :)

Dört aydır Türkçe öğreniyorum. Birkaç ay içerisinde Türkiye’ye taşınacağım. Henüz emin değilim ancak üç veya altı ay boyunca orada kalacağımı düşünüyorum. Türk arkadaşlarımın birçoğu İzmir’e gitmemi tavsiye etti. Güzel ve çok pahalı olmayan bir şehir olduğunu söylediler.

Oraya gitmeyi dört gözle bekliyorum. Bir apartman dairesinde ucuz bir oda bulmayı deneyeceğim. “Ortak çalışma alanı” da bulmam gerekecek.

Blogger olarak çalışıyorum. Fransızlara yabancı dil öğrenme konusunda yardımcı oluyorum. İki tane internet sitem var. Biri istediğin bir dili öğrenmek diğeri ise Fransızların Rusça öğrenmesi üzerine. Çoğunlukla bilgisayarın karşısında yalnız başıma çalışıyorum. Ayrıca serbest olarak dil öğrenme ile alakalı projelerde de çalışıyorum.

Bu dili çok sevdiğim için Türkçe öğrenmeye karar verdim. Gramer oldukça mantıklı ve Fransızca’dan oldukça farklı. Hali hazırda birkaç dil konuşuyor olsam da Türkçe benim açık ara favorim. Umarım Türkçe konuşmak İzmir’de olduğum dönemde arkadaş edinmeme ve ilgi çekici muhabbetler etmeme yardımcı olur. Oraya varmadan önce her gün yeni bir şeyler öğrenerek oraya gelmeden önce iyi orta seviyeye ulaşmak için oldukça motiveyim. Türkiye’de bir Türk gibi yaşamak istiyorum

Ben her zaman çok hafif seyahat ederim. Verimli çalışmayı severim. Her zaman birçok fikrim vardır. Dışa dönük bir insanımdır. Gerçekten absürd bir mizah anlayışım vardır.

Recordings

Comments

Overview

You can use our built-in RhinoRecorder to record from within your browser, or you may also use the form to upload an audio file for this Audio Request.

Don't have audio recording software? We recommend Audacity. It's free and easy to use.