Psst...

Do you want to get language learning tips and resources every week or two? Join our mailing list to receive new ways to improve your language learning in your inbox!

Join the list

Estonian Audio Request

sapere
171 Words / 2 Recordings / 0 Comments
Note to recorder:

"Natural speed please."

Pille-Riin ja külm.
Pille-Riin seisis akna juures ja vaatas, kuidas ema tööle läheb. Ema vaatas õues tagasi ja lehvitas Pille-Riinile. Pille-Riin lehvitas ka emale. Kõik see oli hommikul ja Pille-Riinil oli seljas särk, jalas püksid ja ainult üks sukk.
Äkki nägi Pille-Riin, et keegi joonistas aknaklaasile ilusa männioksa. Siis joonistas keegi veel teise männioksa, ja see oli veel ilusam kui esimene. Pille-Riinile tuli meelde, mis vanaisa ükskord ütles: see on külm, kes aknaklaasile joonistab!
Nüüd tõi Pille-Riin tooli akna juurde ja ütles: ”Joonista koer! Joonista kass!”
Aga külm joonistas ainult lille.
„Külm ei oska kassi ja koera joonistada,“ mõtles Pille-Riin. Ta jooksis oma laua juurde, võttis sealt paberi ja pliiatsi ning joonistas koera, kassi ja siis joonistas tüdruku. Sellel oli kaks patsi. Pille-Riin tõstis siis pildi vastu aknaklaasi ja laulis: „Mul on valmis, sul ei ole, mul on valmis, sul ei ole!“
Aga külm joonistas samal ajal aknaklaasile jälle männioksa, tähekese ja palju lilli.
Siis ütles isa teisest toast: „Pille-Riin, Pille-Riin, kas sa oled riides? Lähme hommikust sööma!”
Pille-Riin hakkas riietuma.

Recordings

Comments

Overview

You can use our built-in RhinoRecorder to record from within your browser, or you may also use the form to upload an audio file for this Audio Request.

Don't have audio recording software? We recommend Audacity. It's free and easy to use.