Psst...

Do you want to get language learning tips and resources every week or two? Join our mailing list to receive new ways to improve your language learning in your inbox!

Join the list

Czech Audio Request

nmtraduc
231 Words / 1 Recordings / 0 Comments
Note to recorder:

Thank you very much!

Čert z Emauzského kláštera Znáte klášter Emauzy, který stoji blízko Karlova náměstí? V minulosti tam bydleli mniši benediktini. Žili asketicky: nejedli maso, nepili alkohol a byli velmi chudí To víte, že čerti nebyli rádi a chtěli mnichy dostat do pekla! A tak dělali, co mohli: když mniši spali, čerti jim ukazovali různé věci: dobré jídlo a pití, krásné ženy, peníze. Ale neměli úspěch. Když už dokonce ani Lucifer nevěděl, co dělat, vymyslel jeden malý čert plán. Vzal si staré oblečeni a boty a šel do kláštera. „|e mi zima a mám hlad,* plakal. Hodní mniši mu dali najíst a vzali ho do kuchyně, kde pomáhal vařit jídlo. Ale jak pomáhal? Do vody přidávalvíno a do zeleninového jídla přidával hovězí, vepřové i kuřecí maso! Všechno vařil tak šikovně, že mniši nic nepoznali. S takovou „dietou" samozřejmé zlenivěli, ztloustli a přestali se modlit. Čerti byli šťastni a těšili se, že mniši přijdou do pekla. (cdnou v noci měl opat kláštera krásný, ale hříšný sen. Probudil se, rychle šel do kaple a chtěl se do rána modlit. V kuchyni uviděl světlo, šel tam a uviděl víno, maso a čerty, jak tancuji radosti Začal je šlehat růžencem a čerti vyletěli komínem. Opat zavolal všechny mnichy a řekl jim, kdo byl jejich kuchař a jaký měl plán. Mniši z kuchyně udělali kapli a novou kuchyň postavili na jiném místě. A v klášteru Emauzy byl zase klid.

Recordings

  • Čert z Emauzského kláštera ( recorded by alexis13 ), standard Czech

    Download Unlock
    Corrected Text
    more↓

    Čert z Emauzského kláštera Znáte klášter Emauzy, který stoji blízko Karlova náměstí? V minulosti tam bydleli mniši benediktini. Žili asketicky: nejedli maso, nepili alkohol a byli velmi chudí To víte, že čerti nebyli rádi a chtěli mnichy dostat do pekla! A tak dělali, co mohli: když mniši spali, čerti jim ukazovali různé věci: dobré jídlo a pití, krásné ženy, peníze. Ale neměli úspěch. Když už dokonce ani Lucifer nevěděl, co dělat, vymyslel jeden malý čert plán. Vzal si staré oblečeni a boty a šel do kláštera. „|e mi zima a mám hlad,* plakal. Hodní mniši mu dali najíst a vzali ho do kuchyně, kde pomáhal vařit jídlo. Ale jak pomáhal? Do vody přidával víno a do zeleninového jídla přidával hovězí, vepřové i kuřecí maso! Všechno vařil tak šikovně, že mniši nic nepoznali. S takovou „dietou" samozřejmé zlenivěli, ztloustli a přestali se modlit. Čerti byli šťastni a těšili se, že mniši přijdou do pekla. (Jednou v noci měl opat kláštera krásný, ale hříšný sen. Probudil se, rychle šel do kaple a chtěl se do rána modlit. V kuchyni uviděl světlo, šel tam a uviděl víno, maso a čerty, jak tancuji radosti Začal je šlehat růžencem a čerti vyletěli komínem. Opat zavolal všechny mnichy a řekl jim, kdo byl jejich kuchař a jaký měl plán. Mniši z kuchyně udělali kapli a novou kuchyň postavili na jiném místě. A v klášteru Emauzy byl zase klid.

Comments

Overview

You can use our built-in RhinoRecorder to record from within your browser, or you may also use the form to upload an audio file for this Audio Request.

Don't have audio recording software? We recommend Audacity. It's free and easy to use.