Psst...

Do you want to get language learning tips and resources every week or two? Join our mailing list to receive new ways to improve your language learning in your inbox!

Join the list

Turkish Audio Request

moreorlessbunk
120 Words / 1 Recordings / 0 Comments
Note to recorder:

normal hız lütfen

Taksim Gezi Parkı protestolarının Ankara ayağında yaşamını yitiren Ethem Sarısülük’ü vuran polisin mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasının ardından çarpıcı bir bilgi daha açığa çıktı.

Milliyet gazetesinden Gökçer Tahincioğlu’nun haberine göre Sarısülük’ü tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk eden savcılığın, sevk maddesinin polis için ceza öngörmediği anlaşıldı. Buna göre, tutuksuz yargılanacak olan çevik kuvvet polisi Ahmet Ş. hakkında bu maddeden dava açılırsa, suçlu bulunsa bile ceza verilmeyecek.

Savcı Dalgalı, Ahmet Ş. hakkında, “meşru müdafaa sınırının aşılması suretiyle ölüme neden olma” suçunu yöneltti. TCK’da meşru müdaafa halinde sanığa ceza verilmeyeceği, sınırın aşılması durumunda da “mazur görülebilecek bir heyecan, korku veya telaş” varsa sanığın cezalandırılamayacağı düzenleniyor.

Savcılığın da Sarısülük’ün vurulmasını “meşru müdafaa” kavramıyla açıklaması nedeniyle Ahmet Ş. bu suçlardan dava açılırsa ceza almaktan kurtulacak.

Recordings

Comments

Overview

You can use our built-in RhinoRecorder to record from within your browser, or you may also use the form to upload an audio file for this Audio Request.

Don't have audio recording software? We recommend Audacity. It's free and easy to use.