Psst...

Do you want to get language learning tips and resources every week or two? Join our mailing list to receive new ways to improve your language learning in your inbox!

Join the list

Dutch Audio Request

marloncori
224 Words / 2 Recordings / 2 Comments
Note to recorder:

Please record it with an accent from the Nederlands and in an informal way (making the abridgements you usually do when actually speaking). You can treat my "text" as a "transcription".

Wat is er met mij gebeurd?

Ik woon al negen jaar in zuid-Polen en mijn familie was heel verdrietig toen ik ze vertelde dat ik naar het buitenland zou willen verhuizen.

Eerlijk gezegd kwam het als een verrassing voor mijn ouders, aangezien ze niet wisten dat ik in mijn vrije tijd Pools leerde en na twee jaar kon ik al veel. Ze hadden altijd al verwacht dat ik een keer naar een ander land zou gaan, maar niet naar Polen.

Ik begrijp wel dat het triest is wanneer een zoon zijn huis verlaat. Toen ik hier aankwam was ik heel erg onder de indruk van het land en ook erg blij. Ik had toen een Poolse vriend die al op mij aan het wachten was en me veel hielp.

Toentertijd zocht ik nog steeds naar een baan en ik was al drie maanden op zoek voordat ik er eindelijk een vond. Toen ik op een zondag zoals normaal naar de kerk ging leerde ik de eigenaar van een taalschool kennen.

We spraken veel met elkaar en hij was natuurlijk verbaasd dat ik mijn vaderland had verlaten. Nadat hij begreep dat ik ervaring met taalonderwijs had, kreeg ik dus een baan bij hem.

Ik geef nog altijd Japans en Spaans aan jongeren op school, die in de stad ligt waar ik woon met mijn gezin.

Recordings

Comments

marloncori
June 22, 2020

Thank you so much again! Your accent is great and there's no problem if you record at a fast pace. I like challenges - tough guy hahaha

pilmus
Dec. 29, 2022

Hi, I spoke a little fast to sound more natural but if you've been studying Dutch since 2020 you can probably handle it ;)

Overview

You can use our built-in RhinoRecorder to record from within your browser, or you may also use the form to upload an audio file for this Audio Request.

Don't have audio recording software? We recommend Audacity. It's free and easy to use.