Psst...

Do you want to get language learning tips and resources every week or two? Join our mailing list to receive new ways to improve your language learning in your inbox!

Join the list

English Audio Request

lapiutaite
260 Words / 1 Recordings / 0 Comments

Labai paprastas obuolių pyragas
Reiks:
3 kiaušinių
150 g cukraus
100 ml aliejaus
160 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 citrina
6-7 obuoliai
cinamono (jei mėgstate)
Receptūra iš ties labai paprasta. Absoliučiai visi produktai gyvena pas mane namie.
3 kiaušinius išsukame su 150 g cukrumi.

Po truputį supilame aliejų. Neturiu su kuo atmatuoti, tai įpyliau pusę puodelio.

Eilė miltams ir kepimo milteliams. Jei netingite - persijokite. Aš tingiu.

Kai viską išmaišote, jau turite paruoštą tešlą. Pusė darbo padaryta. Šiuo metu įjunkite orkaitę. 180 laipsnių. Tada nulupkite, išsėklinkite ir supjaustykite obuolius. Pjaustykite, kaip širdis geidžia. Aš pjausčiau skiltelėmis.

Nutarkuokite citrinos žievelę. Sumeskite ant obuolių. Taip pat išspauskite visas citrinos sultis ant obuolių. Išmaišykite.

Obuolius sumeskite į tešlą, atsargiai išmaišykite ir verskite į kepimo popieriumi išklotą formą.

Čia prisiminiau įdėti cinamono. Recepte jo nebuvo. Bet man reikia. Viską sudailiname. Apkerpame kepimo popierių.

Kepame 180 laipsnių orkaitėje 45 min. Tikriname kaip visada - su dantų krapštuku. Bene smagiausia dalis visame procese man yra tada, kad pradeda kvepėti. Tada jaučiuosi ypatingai jaukiai ir smagiai. Tikri namai visada skaniai kvepia.

Prapjautas atrodo taip:

Kokia mano nuomonė? Na, pyragas tikrai paprastas. Gana lengvai padaromas ir nebrangiai kainuoja. Skonis kaip ir visų obuolių pyragų. Tradiciškai skanu. Vienintelis dalykas, kuris duoda šiam kepiniui ypatingumo ir unikalaus skonio - citrina. Iš pradžių dvejojau ar tikrai verta supilti visas sultis. Juk cukraus ne tiek daug, o ir obuoliai turi savos rūgštelės. Bet būtent čia, mano nuomone, ir slypi kabliukas. Citrina yra tas dalykas, kuris pavers šį pyragą skanesniu nei parduotuviniai, ar šiaip kiti tokios pat rūšies pyragai. Gero apetito.

Recordings

Comments

Overview

You can use our built-in RhinoRecorder to record from within your browser, or you may also use the form to upload an audio file for this Audio Request.

Don't have audio recording software? We recommend Audacity. It's free and easy to use.