Psst...

Do you want to get language learning tips and resources every week or two? Join our mailing list to receive new ways to improve your language learning in your inbox!

Join the list

Swedish Audio Request

jellyrcw12
499 Words / 0 Recordings / 0 Comments
Note to recorder:

Natural speed please. I took this article from a website:

http://www.umo.se/Fraga-UMO/Fragor-och-svar/Ska-jag-fortsatta-dejta-honom/

Fråga

Jag dejtar en kille och har gjort det i några månader, men jag vet inte om jag gör rätt i att fortsätta med det. Under de första månaderna sågs vi ungefär en gång i veckan. Sen åkte jag hem från staden jag studerar i och vi var ifrån varandra i två månader.

Jag vet inte om jag kan påstå att jag saknade honom, eller om jag mer saknade närheten och uppmärksamheten av någon. Vi har setts tre gånger till nu när jag har flyttat tillbaka. Men nu har han flyttat till en annan stad. Nu sista gången vi sågs sa vi ”vi hörs" och inget mer.

Vi har inte definierat vad vi är och vad för förhållande vi har. Får vi träffa andra? Träffar vi bara varandra? Första gången vi hade sex var nu, sista gången vi sågs, och därför ville jag inte ta upp en diskussion om vad vi är. Det kändes som om det skulle låta för seriöst, då vi precis hade haft sex för första gången.

Jag vet fortfarande inte vad jag vill, eftersom jag inte vet om jag saknar honom eller att ha någon nära, när han är borta. Jag har aldrig varit kär, så jag vet inte hur det ska kännas. Men troligtvis mer än detta! Ska jag prata med honom? Bestämma oss för vad vi är? Eller ska vi "göra slut" eftersom jag inte tror att jag är kär, efter alla dessa månader?

Svar

När jag läser det du skriver får jag en känsla av att du inte är speciellt kär. Hur det känns när man är kär är svårt att svara på eftersom det är lite olika beroende på vem man annars är som person. Men man kan nog ändå tänka att man känner när kärleken finns där.

Ibland kan det ju ändå finnas en poäng att ha en relation med en person om man känner att det ger en något på många andra sätt. Kanske finns det en god vänskap, bra sex eller bara det att någon bryr sig om en.

Jag tycker att du ska fundera igenom om du är intresserad av att ha en kontakt med honom även om du inte är kär. Fundera på om hur du vill att er relation ska ha för gränser i så fall.

När du har funderat på vad du själv vill kan det vara bra att prata med honom. Även om du inte har alla svar på vad du känner så vet du lite mer om vad du vill, och kan se om han känner på liknande sätt. Är du osäker på en del saker så ta upp det med honom. Troligtvis går även han omkring och funderar kring dessa frågor.

Även om det kan kännas jobbigt att börja prata om detta är det ändå det bästa både för dig och honom. Tillsammans kan ni då i bästa fall komma fram till om ni ska fortsätta träffas och då i så fall på vilka villkor.

Med vänliga hälsningar

Anna Widell, kurator

Recordings

No Recordings yet

Comments