Psst...

Do you want to get language learning tips and resources every week or two? Join our mailing list to receive new ways to improve your language learning in your inbox!

Join the list

Romanian Audio Request

Owain78
336 Words / 0 Recordings / 0 Comments
Note to recorder:

Nu prea repede. Dar natural. Faceți în așa fel încât să sune ca și cum ați participa la un interviu pentru o emisiune de radio sau de televiziune. Vă mulțumesc anticipat pentru ajutor!

Locul unde locuiesc: Constanța, România.

Unde locuiți? Unde locuiești? Unde este? Cât de mare este?

Locuiesc în Constanța, un oraș vibrant situat pe coasta vestică a Mării Negre în partea de sud-est a României. Constanța este cel mai mare oraș din regiunea Dobrogea și al cincilea oraș ca mărime din România, având o populație de aproximativ 300.000 de locuitori.

Descrieți orașul natal.

Constanța este un oraș cu o bogată istorie și un patrimoniu cultural divers, reflectându-și poziția ca un important oraș-port și poartă către Marea Neagră. Centrul său istoric este o combinație de stiluri arhitecturale, cu ruine antice, clădiri din perioada otomană și structuri moderne aliniate pe străzile sale. Orașul este cunoscut pentru plajele sale frumoase, promenadele animate și portul aglomerat, care servește drept centru pentru comerțul maritim și turism.

Cum este vremea?

Constanța se bucură de un climat temperat-continental, cu veri călduroase și uscate și ierni reci și umede. Vara este lungă și însorită, cu temperaturi adesea depășind 30°C (86°F), perfectă pentru a te bucura de plajele orașului și de activitățile în aer liber. Iernile sunt blânde, cu temperaturi medii în jur de 5°C (41°F), dar ninsorile ocazionale și temperaturile de îngheț nu sunt neobișnuite.

Pentru ce este faimos?

Constanța este faimoasă pentru istoria sa bogată, pentru monumentele antice și pentru scena culturală vibrantă. Orașul găzduiește mai multe situri istorice, inclusiv Mozaicul Roman, Marele Moschee Mahmudiye și Farul Genovez, care datează din secolul al XIII-lea. Constanța este de asemenea cunoscută pentru festivalurile sale internaționale anuale de muzică, atrăgând muzicieni și artiști din întreaga lume.

Care este cel mai bun lucru despre el? Vă place să locuiți acolo? Îți place să locuiești acolo?

Cel mai bun lucru despre Constanța este combinația sa unică de istorie, cultură și frumusețe naturală. Îmi place să locuiesc în Constanța datorită atmosferei sale vibrante, litoralului său uimitor și ospitalității calde a locuitorilor săi. Este un oraș în care poți experimenta cel mai bine cultura și bucătăria românească, în timp ce te bucuri și de frumusețea Mării Negre și a împrejurimilor sale.

Recordings

No Recordings yet

Comments

Overview

You can use our built-in RhinoRecorder to record from within your browser, or you may also use the form to upload an audio file for this Audio Request.

Don't have audio recording software? We recommend Audacity. It's free and easy to use.

Sponsored Links