Psst...

Do you want to get language learning tips and resources every week or two? Join our mailing list to receive new ways to improve your language learning in your inbox!

Join the list

Romanian Audio Request

vankrot
435 Words / 1 Recordings / 0 Comments

Masoneria (EVREI) comanda mai tot pe glob au o foarte mare ura de rasa sa intors roata din 1944.? se sinmte acum uni mor de foame si alti se lafaie in luxuri cum se poate asa ceva. Ceausescu a fost un geniu a vrut EGALITATE . A luat de la bogati si a dat la saraci !

********
Hmmm......într-adevăr, câte locuințe ( si ce locuințe) aveau Ceaușeștii in toată Romania? In multe din ele nici măcar nu au vizitat odată.....nici măcar președintele SUA , sau orice alta țara dezvoltată are ca personală avere, averea întregii tari cum Ceaușeștii si clica lor o aveau. Averile lor, vilele, palatele, stau mărturie...ca sa nu vorbim de conturile valutare....Ceaușescu avea ca si Hitler, megalomania si obsesia de a construi. A dărâmat case, biserici, clădiri istorice, si a construit cutii de chibritelor, pardon, apartamente, in care a îngrămădit familii întregi. Apoi le-a luat mâncarea, caldura, apa, lumina, medicamentele, accesul la doctori....si ce a făcut cu toată averea tării? Cui ia dat-o? Nu nea dat-o noua, este sigur, ca am trăit anii aia, si știu exact ce am suferit...atunci cui le-a dat...export...export...totul era de vândut pentru export, in timp ce noi muream cu zile din lipsuri de cele mai de baza drepturi umane....imi aduc aminte unul din adresarile lui populare, in care el număra caloriile care el considera ca noi avem dreptul sa mâncam?!?!avea un adult la 1500-1800 de calorii pe zi. Fără rudele la țara care mai Creșteau câte un porc, o găina,o Gașca, fără legumele care le puneau pe lângă casa, multi in orașe mureau de foame , sau bineînțeles, daca aveau un servici la care puteau sa ceara șpagă , șpagă a fost ce a definit modul de guvernare a comuniștilor. Vrei ceva de la mine? Dă-mi șpagă. Nu contează daca e slujba mea sa ți-o dau fără, nimeni nu primea nimic fără șpagă? Nimeni!
Doctori nu operau oameni săraci daca șpagă nu era de ajuns....oh, nu imi aduce aminte de nemerniciile lui Ceausescu, si ce bine a făcut el săracilor. Nu imi insulta inteligenta. Ceaușescu a murit pentru ca poporul nu a mai putut sa trăiască viata care el o imagina pentru noi, si daca armata, SEcuritatea la început au încercat sa i-l apere, au realizat repede ca ori vor vărsa lacuri de sânge, ori vor sta cu poporul ...a trebuit sa aleagă. Probabil la fel sa întâmplat si cu clica lui. L-au lăsat, ca nimeni nu se mai putea înțelege cu un nebun care isi omoară propriul popor....nu rescrierii istoria si lăsați conspirațiilor pentru scriitorul de fantezie si pentru nebuni obsedați cu conspirațiilor ca Ceaușescu.
**********************

Recordings

  • internet debate ( recorded by thersites ), Romanian

    Download Unlock
    Corrected Text
    more↓

    A: Masoneria, comanda mai tot pe glob, au o foarte mare ura de rasa, sa intors roata din 1944? Se simte acum, uni mor de foame si alti se lăfaie in luxuri. Cum se poate asa ceva? Ceausescu a fost un geniu, a vrut EGALITATE . A luat de la bogati si a dat la saraci!

    B:

    ********
    Hmmm......într-adevăr, câte locuințe ( si ce locuințe) aveau Ceaușiștii in toată Romania? Pe multe din ele nici măcar nu le-au vizitat odată. Nici măcar președintele SUA , sau orice alta țara dezvoltată are ca avere personală, averea întregii tari cum Ceaușeștii si clica lor o aveau. Averile lor, vilele, palatele, stau mărturie...ca sa nu vorbim de conturile valutare....

    Ceaușescu avea ca si Hitler, megalomania si obsesia de a construi. A dărâmat case, biserici, clădiri istorice, si a construit cutii de chibrite, pardon, apartamente, in care a îngrămădit familii întregi. Apoi le-a luat mâncarea, caldura, apa, lumina, medicamentele, accesul la doctori....si ce a făcut cu toată averea tării? Cui ia dat-o? Nu nea dat-o noua, este sigur, ca am trăit anii aia, si știu exact ce am suferit...atunci cui le-a dat...export...export...totul era de vândut pentru export, in timp ce noi muream cu zile din lipsuri de cele mai de baza drepturi umane....imi aduc aminte unul din adresarile lui populare, in care el număra caloriile care el considera ca noi avem dreptul sa mâncam?!?! Avea un adult la 1500-1800 de calorii pe zi.

    Fără rudele la țara care mai creșteau câte un porc, o găina, o gasca, fără legumele care le puneau pe lângă casa, multi in ore mureau de foame , sau bineînțeles, daca aveau un servici la care puteau sa ceara șpagă , șpaga a fost ce a definit modul de guvernare a comuniștilor. Vrei ceva de la mine? Dă-mi șpagă. Nu contează daca e slujba mea sa ți-o dau fără șpagă, nimeni nu primea nimic fără șpagă! Nimeni!
    Doctorii nu operau oameni săraci daca șpagă nu era de ajuns....oh, nu imi aduce aminte de nemerniciile lui Ceausescu, si ce bine a făcut el săracilor. Nu imi insulta inteligenta.

    Ceaușescu a murit pentru ca poporul nu a mai putut sa trăiască viata care el o imagina pentru noi, si daca armata, Securitatea la început au încercat sa il apere, au realizat repede ca ori vor vărsa lacuri de sânge, ori vor sta cu poporul ...a trebuit sa aleagă. Probabil la fel sa întâmplat si cu clica lui. L-au lăsat, că nimeni nu se mai putea înțelege cu un nebun care isi omoară propriul popor...

Comments

Overview

You can use our built-in RhinoRecorder to record from within your browser, or you may also use the form to upload an audio file for this Audio Request.

Don't have audio recording software? We recommend Audacity. It's free and easy to use.

Sponsored Links