Psst...

Do you want to get language learning tips and resources every week or two? Join our mailing list to receive new ways to improve your language learning in your inbox!

Join the list

Turkish Audio Request

vankrot
65 Words / 1 Recordings / 0 Comments

Mensa; en büyük, en eski ve en çok bilinen yüksek-IQ topluluğudur. Kâr amacı gütmeyen bu topluluk, kabul edilen IQ testlerinde bulundukları toplumun %98 inden daha yüksek puan alan yani en üst %2 ye girmeyi başaran her bireye açıktır. Topluluğa girmenin başka hiçbir şartı yoktur. Mensa, 1946 yılında Birleşik Krallık'ta bir hukukçu olan Roland Berril'le bir bilim adamı ve avukat olan Dr. Lancelot Ware tarafından kurulmuştur.

Recordings

  • mensa ( recorded by onero ), İstanbul Türkçesi

    Download Unlock
    Corrected Text
    more↓

    Mensa; en büyük, en eski ve en çok bilinen yüksek-IQ topluluğudur. Kâr amacı gütmeyen bu topluluk, kabul edilen IQ testlerinde bulundukları toplumun %98 inden daha yüksek puan alan yani en üst %2 ye girmeyi başaran her bireye açıktır. Topluluğa girmenin başka hiçbir şartı yoktur. Mensa, 1946 yılında Birleşik Krallık'ta bir hukukçu olan Roland Berril'le bir bilim insanı ve avukat olan Dr. Lancelot Ware tarafından kurulmuştur.

Comments