Psst...

Do you want to get language learning tips and resources every week or two? Join our mailing list to receive new ways to improve your language learning in your inbox!

Join the list

Dutch Audio Request

tomluk
106 Words / 2 Recordings / 1 Comments
Note to recorder:

Normal speed, please(not too fast, though). Thanks a lot!

Na een paar dagen zonneschijn, leek het dat de zomer was eindelijk aangekomen. Vandaag is het hier in Brussel koud en de temperatuur is 18 graden. Twee dagen geleden was het rond de dertig graden! Voor een Italiaan die in Brussel woont, vormt dit zeer wisselvallige weer grote problemen. Je weet nooit wat je moet dragen als je 's ochtends weggaat. Het is nu misschien koud en regenachtig, maar later in de namiddag zou de temperatuur omhoog kunnen gaan en dan kan het heel warm worden. Het is een beetje vervelend, maar hier is het helemaal normaal. En bovendien zijn de mensen dit soort weer gewend.

Recordings

  • Het weer in België ( recorded by aylas ), Flemish (Belgian Dutch)

    Download Unlock
  • Het weer in België ( recorded by hurdsean ), westen van Nederland, standaard Nederlands

    Download Unlock
    Corrected Text
    more↓

    Na een paar dagen zonneschijn, leek het dat de zomer eindelijk was aangekomen. Maar vandaag is het hier in Brussel weer koud en is de temperatuur 18 graden. Twee dagen geleden was het nog rond de dertig graden! Voor een Italiaan die in Brussel woont, is dit zeer wisselvallige weer een groot probleem. Je weet nooit wat je moet dragen als je 's ochtends weggaat. Het is nu misschien koud en regenachtig, maar later in de namiddag zou de temperatuur omhoog kunnen gaan en dan kan het heel warm worden. Het is een beetje vervelend, maar hier is het heel normaal. En bovendien zijn de mensen dit soort weer gewend.

Comments

hurdsean
June 30, 2013

De originele tekst is niet fout, de wijzigingen die ik heb aangebracht vloeiden automatisch voort uit het voorlezen van de tekst (waarbij mijn brein er een meer samenhangend verhaal van maakte). De tekst is nog steeds schrijftaal, en dat beïnvloed mijn (altijd al enigszins) vlakke intonatie, en tevens lees ik een beetje langzamer dan ik met spreektaal zou doen.

Pas op voor het gelijkklinkende (homoniem) weer! Vandaag is het hier in Brussel weer [=opnieuw] koud.

Overview

You can use our built-in RhinoRecorder to record from within your browser, or you may also use the form to upload an audio file for this Audio Request.

Don't have audio recording software? We recommend Audacity. It's free and easy to use.

Sponsored Links