Psst...

Do you want to get language learning tips and resources every week or two? Join our mailing list to receive new ways to improve your language learning in your inbox!

Join the list

Turkish Audio Request

tmclernon
261 Words / 1 Recordings / 0 Comments


ABD'nin “ilk” siyahi Başkanı Barack Obama, 'en önemli' devlet görevlerine beyaz adamları atadığı ve ülke yaşamının renklerini kabinesine yansıtmadığı için şiddetle eleştiriliyor.

ABD Temsilciler Meclisi'nin siyahi üyelerinden Charles Rangel, Başkan Obama'nın son atamalarının “çok utanç verici” olduğunu söyledi. Demokrat Parti'den kadın ve Senatör olan Jeanne Shaheen de “Obama'nın atamaları hayal kırıklığı yarattı” diye konuştu. Cumhuriyetçi olan eski Arkansas Valisi Mike Huckabee ise, “Başkan Obama kadınlara savaş açtı. Bu kabinede testosteron çok fazla, östrojen ise çok az” açıklamasında bulundu.

DÖRT KRİTİK ATAMA
Başkan Obama, çok kısa bir süre içinde, Dışişleri Bakanlığı'na John Kerry'yi, Savunma Bakanlığı'na Chuck Hagel'i, CIA'nın Başkanlığı'na John Brennan'ı ve Hazine Bakanlığı'na da Jack Lew'u aday gösterdi. Böylece, devletin en önemli olan dört ayrı bürokrasisinin başına “beyaz adamlar” atanmış oldu.

'HARVARD SORUNU'
Rangel, seçim sürecinde kadınlara görev vermediği için Obama'nın rakibi Mitt Romney'i yerden yere vurduklarını hatırlatarak Obama'nın bir “Harvard sorunu” yaşadığını belirtti. Rangel, “Birbirlerine güveniyorlar. Kadınlara ve azınlıklara güvenmiyorlar” dedi. Senatör Shaheen ise, “Bizi yöneten hükümet Amerika'ya benzemeli. Sorunları ancak öyle çözeriz” dedi. Obama, 6 Kasım seçimlerinde, kadınlar, siyahlar ve Hispaniklerden aldığı oylarla rakibini yenmeyi başarmıştı. New York Times Gazetesi de, Obama'yı Beyaz Saray'daki “beyaz” danışmanlarıyla birlikte gösteren bir fotoğraf yayınladı. ABD'nin “ilk” siyahi Başkanı olarak tarihe geçen Barack Obama, 2 dönemde de bakanlıklara beyaz adamları atadığı için şiddetle eleştiriliyor Golf kulübü eleştirisi

BLOOMBERG yazarı Margaret Carlson “Obama'nın kurmakta olduğu kabine, Amerika'dan çok kadınları kabul etmeyen Augusta Golf Kulübü'ne benziyor” diye yazdı. Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, atamalarda “işin ehli” olanlara öncelik verdiklerini, ancak çeşitliliğin Başkan Obama için “son derece önemli” olduğunu ve kabinenin tümünün açıklanmasının beklenmesi gerektiğini söyledi.

Recordings

Comments

Overview

You can use our built-in RhinoRecorder to record from within your browser, or you may also use the form to upload an audio file for this Audio Request.

Don't have audio recording software? We recommend Audacity. It's free and easy to use.

Sponsored Links