Psst...

Do you want to get language learning tips and resources every week or two? Join our mailing list to receive new ways to improve your language learning in your inbox!

Join the list

Croatian Audio Request

srosb1491
187 Words / 1 Recordings / 0 Comments
Note to recorder:

Natural speed, please

Jednog dana dok je lisica dremala u hladu nekog drveta, ugleda je pa joj pridje jedan radoznali zec. Onda je upita -"Možeš li da mi kažeš šta ti sve uspeš da dobiješ u tvojim pohodima i zašto za tebe kažu da si lukava?"

-"Ne znaš zašto?" - upita ga lukava lisica. "Ne, ne znam, pa te zato i pitam" - odgovori joj radoznali zec. -"Pa dobro, pošto stvarno ne znaš a vrlo te interesuje šta dobijam u mojim pohodima i zašto za mene kažu da sam lukava, hajde podji samnom kod mene na večeru pa ću ti objasniti."

Zec prihvati poziv lisice, i krenu sa njom kod nje na večeru.Kad su stigli u lisicinu kuću, zec je upita a šta ima za večeru. Lisica mu odgovori: "Jedina hrana koja ovde postoji si ti i zato ću sada da večeram i da te pojedem." Zec izlete brže bolje kroz prozor, ostavljajući lisicu za sobom bez večere.

-"Sad znam zašto si na takvom glasu" - povika zec bežeći što dalje. "Na takvom glasu si samo zbog tvojih laži!"

Zec je shvatio da prevelika radoznalost može da izazove velike nevolje.

Recordings

Comments

Overview

You can use our built-in RhinoRecorder to record from within your browser, or you may also use the form to upload an audio file for this Audio Request.

Don't have audio recording software? We recommend Audacity. It's free and easy to use.

Sponsored Links