Psst...

Do you want to get language learning tips and resources every week or two? Join our mailing list to receive new ways to improve your language learning in your inbox!

Join the list

Bulgarian Audio Request

rhinoespruszht
211 Words / 0 Recordings / 0 Comments

Какво е това? Това е град. Това е град Варна. Град Варна е на Черно море. Варна не е на Дунава, а на Черно море. Какво е това? Това е река Искър. Това море ли или река? Това е река. На река Дунав е град Русе. Не Варна, а София е столица на България. Марица е река. Витоша е планина. Това роза ли е? Да, това е роза. От вчера съм на работа.

Какво е това? Това е една карта на България. Завод ли е онова? Не. Онова река ли е? Не, онова не е река. На изток е Черно море.

Не сте ли гладни? Болен съм от грип. Това е Недко. Той е от Пловдив. Здравко е ученик в десети клас. Малинка е красиива девойка. Тя е в добро настроение. Петьо е малко и красиво дете. Иван е преподавател по физика. София е чист и красив град. Той е човек без образование. Едни ябьлки са сладки, други са малко кисели. Снежка е хубаво и добро момиче. У Иванови винаги е весело.

Пословици: Старост -- нерадост. С добър другар и в лошо време е весело. В голяма вода големи риби. Кисело винце, весело сърце. Навик е една мъка, а отвик две. Рядко като бял гарван. Сол и хляб -- готов обяд.

Recordings

No Recordings yet

Comments