Psst...

Do you want to get language learning tips and resources every week or two? Join our mailing list to receive new ways to improve your language learning in your inbox!

Join the list

Czech Audio Request

nmtraduc
237 Words / 2 Recordings / 2 Comments
Note to recorder:

Thank you very much!

Faustův dům Na Karlové namést i stoji velký dům se zahradou. Legenda říká, že tam v minulosti bydlel doktor Faust, který umel čarovat. Zavolal si Jáhla a slíbil mu duši. Ďábel mu sloužil, ale nakonec odnesl Fausta do pekla. Ďům zůstal dlouho prázdný. Jednou večer tam přišel chudý student. Byla mu zima a už tři dny nic nejedl. Lehl si na zem a spal. Když se ráno probudil, prošel celý dům: kuchyň, jídelnu, studovnu se starými knihami. Pak vešel do ložnice. Nad posteli ve stropé byla černá díra jako vchod do pekla. Student dostal strach a chtél odejít. Vtom uvidél na stole stříbrný peníz. Hlad byl silnější než. strach a student si peníz vzal. Sel do města, nakoupil jidlo a pití a večer se zase vrátil do Faustova domu. Ráno byl na stole nový peniz a další den zase. Student začal žít jako pán. Jedl a pil v hospodě, přestal studovat a peníze mu brzy nestačily. Jednou večer přemýšlel, kde vžit víc peněz. Dostal nápad, že si je vyčaruje. Řekl kamarádům, že má práci, a zamkl se v domě. To bylo naposled, co ho někdo viděl. Když tři dny nepřišel do hospody, kamarádi ho začali hledat. Se strachem vešli do Faustova domu. V jídelně, ve studovně ani v kuchyni nikdo nebyl. Šli do ložnice. Na zemi ležela čarodějná kniha. A kolem diry ve stropě uviděli čerstvou krev! S hrůzou utekli a dům byl zase dlouhé roky prázdný.

Recordings

  • Faustův dům ( recorded by nutty ), unspecified accent

    Download Unlock
  • Faustův dům ( recorded by Bohdan ), Standard Czech

    Download Unlock
    Corrected Text
    more↓

    Na Karlově náměsté stoji velký dům se zahradou. Legenda říká, že tam v minulosti bydlel doktor Faust, který uměl čarovat. Zavolal si ďábla a slíbil mu duši. Ďábel mu sloužil, ale nakonec odnesl Fausta do pekla. Dům zůstal dlouho prázdný. Jednou večer tam přišel chudý student. Byla mu zima a už tři dny nic nejedl. Lehl si na zem a spal. Když se ráno probudil, prošel celý dům: kuchyň, jídelnu, studovnu se starými knihami. Pak vešel do ložnice. Nad postelí ve stropě byla černá díra jako vchod do pekla. Student dostal strach a chtěl odejít. Vtom uviděl na stole červený peníz. Hlad byl silnější než. strach a student si peníz vzal. Šel do města, nakoupil jídlo a pití a večer se zase vrátil do Faustova domu. Ráno byl na stole nový peníz a další den zase. Student začal žít jako pán. Jedl a pil v hospodě, přestal studovat a peníze mu brzy nestačily. Jednou večer přemýšlel, kde vzít víc peněz. Dostal nápad, že si je vyčaruje. Řekl kamarádům, že má práci, a zamkl se v domě. To bylo naposled, co ho někdo viděl. Když tři dny nepřišel do hospody, kamarádi ho začali hledat. Se strachem vešli do Faustova domu. V jídelně, ve studovně ani v kuchyni nikdo nebyl. Šli do ložnice. Na zemi ležela čarodějná kniha. A kolem díry ve stropě uviděli čerstvou krev! S hrůzou utekli a dům byl zase dlouhé roky prázdný.

Comments

nutty
Feb. 10, 2016

correction made on lang-8.com you can see it if you want :-)
(Opravil jsem rto na této strance :-) můžeš se na to podívat )
http://lang-8.com/704644/journals/178609825880939401412485409230757465036

Bohdan
Feb. 14, 2016

Sorry, I replaced "stříbrný" with "červený" peníz totally by mistake, noticing only afterwards. Hope this does not matter so much. Cheers!:-)