Psst...

Do you want to get language learning tips and resources every week or two? Join our mailing list to receive new ways to improve your language learning in your inbox!

Join the list

Czech Audio Request

nmtraduc
195 Words / 2 Recordings / 0 Comments
Note to recorder:

Normal speed. Thank you so much. It will really help my learning.

Když jdete přes Karlův most z Malé Strany na Staré Město, vpravo vidíte dům s malým balkonem. Nad balkonem je obraz Panny Marie. Vedle obrazu visí dva dřevěné válečky. O tom, proč tam jsou vypráví jedna stará pražská legenda. Řeka Vltava je krásná, ale umí být také krutá. Jednou přišla do Prahy velká povodeň. Voda přinesla obraz Panny Marie. Majitel domu na Kampě ho vytáhl a voda přestala stoupat. Lidé děkovali Panně Marii za záchranu a dali obraz na dům. Obraz byl v Praze velmi populární. Jedna mladá dívka, která pracovala jako služka, měla obraz Panny Marie moc ráda a každý den se tam modlila. Jednou ráno šla mandlovat prádlo. Pracovala a vesele si zpívala. Najednou se starý mandl rozbil a padl na dívku. Lidé chtěli mandl zvednout, ale byl moc těžký. Všichni mysleli, že chudák dívka nemůže přežít. Dívka z posledních sil volala: „Svatá Panno, pomoz mi, prosím!“ Vtom lidé konečné mandl zvedli. Jak byli překvapení, že dívka nebyla zraněná! Dívka vysvětlila, že se stal zázrak: pomohla jí svátá Panna, která těžký' mandl zvedla a dívku zachránila. Zpráva o zázraku se rozšířila po celé Praz.c. Na památku visí vedle obrazu dva válečky z mandlu.

Recordings

  • Obraz Panny Marie na Kampě ( recorded by vanhat ), Czech

    Download Unlock
    Corrected Text
    more↓

    Když jdete přes Karlův most z Malé Strany na Staré Město, vpravo vidíte dům s malým balkonem. Nad balkonem je obraz Panny Marie. Vedle obrazu visí dva dřevěné válečky. O tom, proč tam jsou vypráví jedna stará pražská legenda. Řeka Vltava je krásná, ale umí být také krutá. Jednou přišla do Prahy velká povodeň. Voda přinesla obraz Panny Marie. Majitel domu na Kampě ho vytáhl a voda přestala stoupat. Lidé děkovali Panně Marii za záchranu a dali obraz na dům. Obraz byl v Praze velmi populární. Jedna mladá dívka, která pracovala jako služka, měla obraz Panny Marie moc ráda a každý den se tam modlila. Jednou ráno šla mandlovat prádlo. Pracovala a vesele si zpívala. Najednou se starý mandl rozbil a padl na dívku. Lidé chtěli mandl zvednout, ale byl moc těžký. Všichni mysleli, že chudák dívka nemůže přežít. Dívka z posledních sil volala: „Svatá Panno, pomoz mi, prosím!“ Vtom lidé konečné mandl zvedli. Jak byli překvapení, že dívka nebyla zraněná! Dívka vysvětlila, že se stal zázrak: pomohla jí svátá Panna Marie, která těžký mandl zvedla a dívku zachránila. Zpráva o zázraku se rozšířila po celé Praze. Na památku visí vedle obrazu dva válečky z mandlu.

  • Obraz Panny Marie na Kampě ( recorded by nemelu ), unspecified accent

    Download Unlock
    Corrected Text
    more↓

    Když jdete přes Karlův most z Malé Strany na Staré Město, vpravo vidíte dům s malým balkonem. Nad balkonem je obraz Panny Marie. Vedle obrazu visí dva dřevěné válečky. O tom, proč tam jsou, vypráví jedna stará pražská legenda. Řeka Vltava je krásná, ale umí být také krutá. Jednou přišla do Prahy velká povodeň. Voda přinesla obraz Panny Marie. Majitel domu na Kampě ho vytáhl a voda přestala stoupat. Lidé děkovali Panně Marii za záchranu a dali obraz na dům. Obraz byl v Praze velmi populární. Jedna mladá dívka, která pracovala jako služka, měla obraz Panny Marie moc ráda a každý den se tam modlila. Jednou ráno šla mandlovat prádlo. Pracovala a vesele si zpívala. Najednou se starý mandl rozbil a padl na dívku. Lidé chtěli mandl zvednout, ale byl moc těžký. Všichni mysleli, že chudák dívka nemůže přežít. Dívka z posledních sil volala: „Svatá Panno, pomoz mi, prosím!“ Vtom lidé konečné mandl zvedli. Jak byli překvapení, že dívka nebyla zraněná! Dívka vysvětlila, že se stal zázrak: pomohla jí svátá Panna, která těžký mandl zvedla a dívku zachránila. Zpráva o zázraku se rozšířila po celé Praze. Na památku visí vedle obrazu dva válečky z mandlu.

Comments

Overview

You can use our built-in RhinoRecorder to record from within your browser, or you may also use the form to upload an audio file for this Audio Request.

Don't have audio recording software? We recommend Audacity. It's free and easy to use.

Sponsored Links