Psst...

Do you want to get language learning tips and resources every week or two? Join our mailing list to receive new ways to improve your language learning in your inbox!

Join the list

Dutch Audio Request

marloncori
449 Words / 1 Recordings / 0 Comments

Mijn liefdesverhaal

Op een dag werd ik door een meisje als vriend op Skype toegevoegd. Ze zocht naar mensen met wie ze wekelijks haar Portugees kon oefenen. In het begin was ik nogal verrast, want ze kon mijn taal behoorlijk goed.

Ze kwam uit Servië en woonde destijds bij haar familie in de hoofdstad van hun land - d.w.z. Belgrado. We begonnen toen één of twee keer per week op Skype te praten.
Ondanks de culturele verschillen tussen ons beiden raakten we al gauw bevriend.

Na een paar maanden besloten we elkaar eindelijk in het echt te ontmoeten. Omdat zij me bij haar huis wou als gast verschijnen laten, verzoon ze dan de verhaal voor haar ouders dat ik Serbisch aan de universiteit studeerde in Portugal en ik als uitwisslingsstudent in Belgrado bij een plaatselijke familie zou blijven twee weken lang.

Aangezien ze vertelde het aan zij familie, moest ik zo snel mogelijk mezelf wat Serbisch leren, want haar familie moest er echt in geloven. Die leugen beviel me natuurlijk niet, maar ik kon er helaas niks aan doen.

Enkele maanden later kocht ik vervolgens online een retourtje, pakte alles in en ging de beur uit om de bus te nemen. Voordat ik daar aankwam, reisde ik door Hongarije en beviel me het land en hun taal zo goed dat ik de beslissing nam om ook Hongaars te leren.

Nadat ik naar Polen teruggekomen was, bleef ik verder mijn Serbisch verbeteren, maar tegelijkertijd zocht ik op internet naar leermateriaal om met het Hongaars aan te vangen. Dat vond ik, begon aan mijn zelstudie en deed mijn best om de taal onder de knie te krijgen. Maar ik had het er moeilijk mee en daarom ging het me niet zo goed af.

Ik had toen een kennis die zijn eigen taalschool was begonnen en hij nodigde me uit voor hun Facebook-groep. Op een nacht zat ik ernaar te kijken wie er lid van de groep was en kwam ik erachter dat er een meisje zat met een heel andere achternaam.

Tot mijn verbazing kwam ze uit Hongarije en leerde Spaans in de school van mijn kennis. Vervolgens kreeg ik een idee: ik zou haar voorstellen om mij met het Hongaars te helpen en in ruil daarvoor met mij haar Spaans te oefenen. Dat zonder geld daarvoor te vragen - alles met gesloten beurzen. Ik stuurde haar toen een berichtje en ze nam mijn voorstel met plezier aan.

Daarna spraken we elke vrijdagavond gedurende twee uur in haar huurwoning af. En dit hielden we een half jaar vol, tot we langzaam verliefd werden op elkaar... Inmiddels zijn we al 5 jaar getrouwd en over het algemeen hebben we een gelukkig leven.

Recordings

  • Mijn liefdesverhaal ( recorded by Benjieke ), eerder neutraal (Vlaams/België)

    Download Unlock
    Corrected Text
    more↓

    Mijn liefdesverhaal

    Op een dag werd ik door een meisje als vriend op Skype toegevoegd. Ze zocht naar mensen met wie ze wekelijks haar Portugees kon oefenen. In het begin was ik nogal verrast, want ze kon mijn taal behoorlijk goed.

    Ze kwam uit Servië en woonde destijds bij haar familie in de hoofdstad, Belgrado. We begonnen toen één of twee keer per week op Skype te praten.
    Ondanks onze culturele verschillen raakten we al gauw bevriend.

    Na een paar maanden besloten we elkaar eens in het echt te ontmoeten. Zij we me als 'gast' bij haar thuis uitnodigen en daarom verzon ze een verhaal voor haar ouders. Ze vertelde hen dat ik Servisch aan de universiteit in Portugal studeerde en dat ik als uitwisselingsstudent in Belgrado bij een plaatselijke familie zou blijven voor twee weken.

    Die leugen beviel me natuurlijk niet, maar ik kon er helaas niks aan doen. Toch leerde ik via zelfstudie zo snel mogelijk wat Servisch, want haar familie moest dat echt geloven.

    Enkele maanden later kocht ik online een retourtje, ik pakte mijn koffer en vertrok. Ik reisde met de bus door Hongarije. Het land en de taal beviel me zo goed dat ik ook besloot om Hongaars te leren.

    Terug in Polen bleef ik mijn Servisch verbeteren, en op het internet zocht ik naar lesmateriaal om met het Hongaars te starten. Dat vond ik, en via zelfstudie deed ik mijn best om de taal onder de knie te krijgen. Toch had ik het er moeilijk mee, het ging me niet zo goed af.

    Een kennis, die zijn eigen taalschool was begonnen, nodigde me uit voor hun Facebook-groep. Op een nacht scrolde ik door de leden van de groep en zag ik iemand met een heel bijzondere achternaam.

    Tot mijn verbazing kwam ze uit Hongarije en leerde Spaans in de school van mijn kennis. Toen kreeg ik een idee: ik zou haar voorstellen om mij met het Hongaars te helpen en in ruil daarvoor zou ik haar met Spaans helpen. Dus zonder geld, met gesloten beurzen. Ik stuurde haar toen een berichtje en ze nam mijn voorstel met plezier aan.

    Daarna spraken we elke vrijdagavond af in haar huurwoning af. We oefenden steeds zo'n twee uurtjes. Dit hielden we een half jaar vol, tot we langzaam verliefd werden op elkaar... Inmiddels zijn we al 5 jaar getrouwd en over het algemeen hebben we een gelukkig leven.

Comments

Overview

You can use our built-in RhinoRecorder to record from within your browser, or you may also use the form to upload an audio file for this Audio Request.

Don't have audio recording software? We recommend Audacity. It's free and easy to use.