Psst...

Do you want to get language learning tips and resources every week or two? Join our mailing list to receive new ways to improve your language learning in your inbox!

Join the list

Dutch Audio Request

marloncori
225 Words / 1 Recordings / 0 Comments

Een stukje over de familie van mijn vrouw

In vergelijking met mijn familie is die van mijn vrouw heel erg klein. Ze heeft alleen een heel aardige zus die zes jaar ouder is dan zij.

Deze zus heet Kinga en ze is getrouwd met Istvan. Als ik mij niet vergis, zijn ze al zestien jaar samen en hebben ze drie kinderen: één tweeling en één jongere zoon.

Vroeger werkte Kinga voor een Oostenrijkse bank, waar ze verantwoordelijk was voor het verzorgen van contacten met de rekeninghouders (het klantcontact).

Daar bleef Kinga totdat ze met ze zwangerschapsverlof was gegaan om thuis voor haar twee oudste zoons te zorgen. Gelukkig duurt het zwangerschapsverlof in haar land drie jaar.

Haar man is ingenieur en werkt voor de Duitse autofabrikant "Audi". Voor zover ik weet werkt hij daar nu al meer dan elf jaar.

 Hij maakt de ontwerpen voor nieuwe onderdelen in een 3D-programma ( waarvan ik mij nu de naam niet herinner), zodat de bedrijf nieuwe automodellen kan ontwikkelen.

Ik ben er zeker van dat hij van zijn baan houdt, aangezien hij er altijd met enthousiasme over praat. En bovendien geloof ik dat ze een gelukkig stel zijn

Ze wonen niet ver van het dorp, waar mijn vrouw is opgegroeid en daar zitten hun ouders nog steeds. Overigens hebben ze een moestuin waar ze hun eigen groenten verbouwen.

Recordings

  • Een stukje over de familie van mijn vrouw ( recorded by Benjieke ), eerder neutraal (Vlaams/België)

    Download Unlock
    Corrected Text
    more↓

    Een stukje over de familie van mijn vrouw

    In vergelijking met mijn familie is die van mijn vrouw heel erg klein: ze een enkel een zes jaar oudere zus, Kinga.
    Kinga is gehuwd met Istvan, en ik geloof dat ze al zestien jaar samen zijn.
    Ze hebben drie jongens: één tweeling en één jongere zoon.

    Vroeger werkte Kinga voor een Oostenrijkse bank, waar ze verantwoordelijk was voor het verzorgen van contacten met de klanten.

    Daar bleef Kinga totdat ze met ze zwangerschapsverlof ging om thuis voor haar twee oudste zoons te zorgen. Gelukkig duurt het zwangerschapsverlof in haar land drie jaar.

    Haar man is ingenieur en werkt voor de Duitse autofabrikant "Audi". Voor zover ik weet werkt hij daar nu al meer dan elf jaar.

     Hij maakt de ontwerpen voor nieuwe onderdelen in een 3D-programma ( waarvan ik mij nu de naam niet herinner), zodat het bedrijf nieuwe automodellen kan ontwikkelen.

    Ik ben er zeker van dat hij van zijn baan houdt, want hij praat er altijd heel enthousiast over. En bovendien geloof ik dat ze een gelukkig stel zijn

    Ze wonen niet ver van het dorp, waar mijn vrouw is opgegroeid en daar wonen ook hun ouders nog steeds. Ze hebben een moestuin waar ze hun eigen groenten verbouwen.

Comments