Psst...

Do you want to get language learning tips and resources every week or two? Join our mailing list to receive new ways to improve your language learning in your inbox!

Join the list

Romanian Audio Request

luizlucena3
230 Words / 1 Recordings / 0 Comments
Note to recorder:

Natural speed please.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că liberalii nu vor accepta ca PC să desemneze un reprezentant în funcţia de vicepremier, precizând că ar fi o devalorizare a funcţiei şi nu e posibil ca Daniel Constantin să fie pe aceeaşi poziţie cu Klaus Iohannis.

Antonescu a declarat, la Realitatea TV, că PNL se va opune în continuare propunerii premierului Victor Ponta ca PC să obţină o poziţie de vicepremier.

"Domnul prim-ministru a motivat nevoia de a avea câte un vicepremier de la fiecare partid pentru ca să discute cu dânşii la Guvern decizii guvernamentale, adică să ştie poziţia fiecărui partid. Perfect de acord, acest lucru se poate face cu preşedintele PC, Daniel Constantin, într-un comitet de cinci în care avem prim-ministru, trei viceprim-miniştri şi preşedintele celuilalt partid, nu calitatea de vicepremier îţi conferă dreptul de a participa la această discuţie şi de a-ţi expune poziţia partidului tău", a spus Antonescu.

Liderul PNL a precizat că liberalii nu se "cramponează" de problema poziţiei de vicepremier pentru PC.

"Nu e un lucru de glumă, nu ne jucăm cu nasturi, nu suntem fabrică de vicepremieri. Vicepremierii în structura unui Guvern au fie destinaţia administrativă, în sensul de a facilita munca de coordonare generală a prim-ministrului, coordonând anumite ministere. Sigur, totul sub comanda prim-ministrului, dar ajutându-l în munca sa. Fie sunt simbolice, reflectând componente politice semnificative din acel Guvern", a declarat Antonescu.

Recordings

  • Antonescu: Nu acceptăm vicepremier pentru PC cu Daniel Constantin. E e o devalorizare a funcţiei ( recorded by iji ), Standard

    Download Unlock

Comments