Psst...

Do you want to get language learning tips and resources every week or two? Join our mailing list to receive new ways to improve your language learning in your inbox!

Join the list

Turkish Audio Request

jefftinsley
124 Words / 1 Recordings / 1 Comments

Hatay’dan bir ev kadını aldığı mikro kredi sayesinde kebap dükkânı açtı ve döner şefi oldu,. Antalya’da Nazlı Karaoğlu ve kocası hazır yiyecek lokantası sahibi oldu. Ama beş yıl önce, işleri iflas ettiği zaman Hatay’a dönmeleri gerekti. Mikro kredi yediyüz liraydı. Narlıca Köyü’nde küçük bir kebap dükkânı açmayı O’nun için olabilir yaptı.
İlk başta müşteriler kadın şefi olan döner kebap dükkânını garipsediler, çünkü Narlıca çok tutucu bir köy ve orada çok az kadın çalışıyor. Ama zamanla, insanlar O’nu kabul etmeye başladı ve hatta pişirmesini bile beğeniyorlar.
İşten kazançla, Karaoğlu krediyi geri ödemeyi ve sonra dükkânını büyütmek için başka bir krediye başvurmayı tasarlıyor. Mikro kredi müdürü Serap Varoğlu, “beşyüzellibeş kadın Hatay’da benzer kredilerden yararlandı,“ dedi.
Amaç çalışabilen kadınları cesaretlendirmek ve ev halkına katkıda bulunmalarına yardım etmek.

Recordings

  • Güney Türkiye’de Ev Kadını Döner İşi Başlatıyor ( recorded by tmac19071986 ), unspecified accent

    Download Unlock

Comments

jefftinsley
June 23, 2012

cok tesekkur ederim!!

Overview

You can use our built-in RhinoRecorder to record from within your browser, or you may also use the form to upload an audio file for this Audio Request.

Don't have audio recording software? We recommend Audacity. It's free and easy to use.