Psst...

Do you want to get language learning tips and resources every week or two? Join our mailing list to receive new ways to improve your language learning in your inbox!

Join the list

Czech Audio Request

hablador
155 Words / 2 Recordings / 0 Comments

Zkuste si představit, že 90 procent věcí, které vlastníte, během jednoho dne prostě vyhodíte. S tím, co vám zbude, budete muset žít. Šílená představa? Jsou lidé, kteří si podobnou cestu zvolili dobrovolně. Říkají si minimalisté. Jsou úspěšní podnikatelé, spisovatelé, ale i normální otcové od rodin.

Pojem minimalismus stačil během 20. století proniknout do všech sfér lidského konání. Máme minimalistickou architekturu, hudbu, malířství a celou řadu dalších odvětví. Poslední roky se začíná stávat čím dál oblíbenější také minimalismus jako životní styl. I když to může mnoha lidem připadat v dnešní konzumní společnosti zaměřené na hromadění co možná největšího množství nejnovějších výstřelků technologie jako šílenství.

Jádrem věci je eliminace všech nepotřebných věcí, které nás obklopují. Může se jednat jak o statky hmotné, tak čistě abstraktní. Topíte se doma v hromadách nepoužívaných blbostí, které vás jen vyrušují od práce? Pryč s nimi. Chodíte každý den do práce, která vás psychicky ubíjí? Zbavte se jí. Přesně tak to funguje.

Recordings

Comments