Psst...

Do you want to get language learning tips and resources every week or two? Join our mailing list to receive new ways to improve your language learning in your inbox!

Join the list

Dutch Audio Request

anber
474 Words / 2 Recordings / 2 Comments
Note to recorder:

I'd like this text to be read in a normal speed. Thank you.

1- Kritiek op zomerhit 'Drank en Drugs'
Drank en Drugs van rappers Ronnie Flex en Lil Kleine is een grote hit. Het nummer staat op 1 in de Single Top 100 en werd op YouTube al meer dan 4 miljoen keer bekeken. Ook veel kinderen zingen het mee en daar is niet iedereen blij mee.

Grof
Veel ouders vinden de tekst te grof voor kinderen. Een dj die veel op kinderfeesten draait, weigert het nummer te draaien. Ondanks dat veel kinderen het nummer aanvragen. Een politicus in de Tweede Kamer vindt dat de rappers beter over liefde en trouw kunnen rappen.

Chips en Cola
Ronnie Flex en Lil Kleine vinden het vooral leuk dat hun nummer nu zo veel extra aandacht krijgt. Bij het radioprogramma Giel! op 3FM deden ze een speciale kinderversie. Ze rapten niet over drank en drugs, maar over chips en cola.

2- Beste boeken krijgen Zilveren Griffels
Lieve Stine, weet jij het? en Hotel De Grote L zijn twee van de boeken die zijn beloond met een Zilveren Griffel. Het is een belangrijke kinderboekenprijs. Een jury van volwassenen kiest de beste kinderboeken van afgelopen jaar.

Goud
Een van deze boeken maakt ook nog eens kans op een Gouden Griffel, de prijs voor het allerbeste boek. Alle Zilveren Griffel-winnaars willen natuurlijk heel graag ook het gouden exemplaar. Ze moeten nog wel even geduld hebben, de prijs wordt uitgereikt op het Kinderboekenbal in oktober.

Vorig jaar won het boek Het raadsel van alles wat leeft van Jan Paul Schutten. Hij schrijft dit jaar het kinderboekenweekgeschenk.

Alle winnaars op een rij:
De goochelaar, de geit en ik, Dirk Weber (vanaf 9 jaar)
Hotel De Grote L, Sjoerd Kuyper (vanaf 9 jaar)
Hoe ik per ongeluk een boek schreef, Annet Huizing (informatief)
Lieve Stine, weet jij het?, Stine Jensen (informatief)
Doodgewoon, Bette Westra (poëzie)

Bruno wordt een superheld, Håkon Øverås (vanaf 6 jaar)
Een afspraakje in het bos, Sylvia Vanden Heede (vanaf 6 jaar)
De krijtjes staken, Drew Daywalt (tot 6 jaar)
Soms laat ik je even achter, Daan Remmerts de Vries (tot 6 jaar)

3- Foto met eekhoorn is de vrolijkste foto ooit
Een foto van een eekhoorn die stiekem voor de camera springt is gekozen tot vrolijkste foto ooit.

Vakantie
De foto werd in 2009 genomen door Melissa en Jackson Brandts tijdens een vakantie in Canada. Ze hadden de zelfontspanner aangezet zodat ze rustig konden poseren bij een meer. Een nieuwsgierige eekhoorn sprong precies op tijd voor het toestel en maakte de foto een stuk leuker.

Schattig
Voor het onderzoek kozen 2000 mensen hun favoriet uit een stapel foto's met onder andere landschappen, dieren en baby's. De meeste werden vooral blij van de eekhoorn. Volgens deskundigen komt dat omdat er veel verschillende dingen op de foto staan die mensen leuk vinden: een landschap, glimlachende mensen, een verrassing en natuurlijk een schattig dier.

Recordings

Comments

Suzannevds
June 28, 2015

Dit is echt lang, kun je het in drie delen?

danielreis
Sept. 24, 2015

Heel goed! Uit welk deel van Nederland kom je?

Overview

You can use our built-in RhinoRecorder to record from within your browser, or you may also use the form to upload an audio file for this Audio Request.

Don't have audio recording software? We recommend Audacity. It's free and easy to use.

Sponsored Links