Psst...

Do you want to get language learning tips and resources every week or two? Join our mailing list to receive new ways to improve your language learning in your inbox!

Join the list

Slovene Audio Request

Thomas
61 Words / 4 Recordings / 1 Comments

Čeprav je ime »Io« predlagal Simon Marij kmalu po svojem odkritju leta 1610, so to ime in imena ostalih Galilejevih lun za lep čas padle v nemilost in se niso uporabljale v splošni rabi vse do sredine 20. stoletja. V zgodnejših astronomskih virih se Io preprosto označuje s svojo rimsko številko kot Jupiter I ali pa preprosto kot »prvi Jupitrov satelit«.

Recordings

 • Io 2 ( recorded by Majda ), unspecified accent

  Download Unlock
  Corrected Text
  more↓

  Čeprav je ime »Io« predlagal Simon Marij kmalu po svojem odkritju leta 1610, je to ime, kot tudi imena ostalih Galilejevih lun, za lep čas padlo v nemilost in se ni uporabljalo v splošni rabi vse do sredine 20. stoletja. V zgodnejših astronomskih virih se Io preprosto označuje z rimsko številko kot Jupiter I ali pa preprosto kot »prvi Jupitrov satelit«.

 • Io 2 ( recorded by Nadja ), styrian

  Download Unlock
 • Io 2 ( recorded by frikola ), unspecified accent

  Download Unlock
 • Io 2 ( recorded by Pizmovc ), unspecified accent

  Download Unlock

Comments

Majda
Sept. 3, 2023

Prvotni zapis je tipičen primer prevoda in kot tak ne ustreza skladnji slovenskega jezika. Zato sem besedilo popravila.

Overview

You can use our built-in RhinoRecorder to record from within your browser, or you may also use the form to upload an audio file for this Audio Request.

Don't have audio recording software? We recommend Audacity. It's free and easy to use.

Sponsored Links