Psst...

Do you want to get language learning tips and resources every week or two? Join our mailing list to receive new ways to improve your language learning in your inbox!

Join the list

Turkish Audio Request

Nelly
123 Words / 1 Recordings / 1 Comments
Note to recorder:

This is a text from my textbook. The textbook is old, so there may be some mistakes. I would be happy with corrections! Thank you in advance!

Nermin

Nermin Amerika’ da doğdu. Orada küçük bir şehirde büyüdü. Altı yaşında okula başladı. Fakat liseye gidemedi. Çünkü onun ailesi çok fakirdi. Onüç yaşında geldiğindeПодсказка çalışmaya başladı. Bir ayakkabı fabrikasının montaj atölyesinde çalıştı.
Nermin onyedi yaşına geldiğinde, onun ailesi Türkiye’ ye taşındı. Önce Konya şehrine yerleştirler. Ondan sonra İstanbul şehrine taşındılar. Nermin Amerika’ dan ayrılırkenПодсказка çok mutlu değildi. Çünkü Nermin’nin Amerika’da arkadaşları vardı. Fakat şimdi o öz vatanındaydı. Nermin önce Türkçe’ yi güzel konuşamadı. Geceleri Türkçe çalıştı. Gündüzleri bir fabrikada çalıştı.
Nermin çok çalıştı. O şimdi Türkçe’ yi çok güzel konuşuyor. Geceleri hâlâ çalışıyor fakat o şimdi daktilo çalışıyor. Nermin sekreter olmak istiyor. Nermin artık Amerika’yi çok özlemiyor, çünkü o şimdi çok mutlu ve yeni arkadaşları var. Nermin geleceğine umutla bakıyorПодсказка. Mutluluklar Nermin!

Recordings

  • Nermin ( recorded by Kamil ), Türçe

    Download Unlock
    Corrected Text
    more↓

    Nermin Amerika’ da doğdu. Orada küçük bir şehirde büyüdü. Altı yaşında okula başladı. Fakat liseye gidemedi çünkü ailesi çok fakirdi. On üç yaşına geldiğinde çalışmaya başladı. Bir ayakkabı fabrikasının montaj atölyesinde çalışmıştı.

    Nermin on yedi yaşına geldiğinde, ailesiyle birlikte Türkiye’ ye taşındı. Önce Konya şehrine yerleştiler daha sonra İstanbul şehrine taşındılar. Amerika’ dan ayrılırken çok mutlu değildi çünkü Amerika’da arkadaşları vardı. Fakat şimdi o anavatanındaydı. Türkçe’ yi önce iyi konuşamadı. Geceleri Türkçe çalışıp gündüzleri bir fabrikada çalışmaya başladı.

    Nermin çok çalışmıştı ve şimdi Türkçe’ yi çok daha iyi konuşabiliyordu. Geceleri hâlâ çalışıyordu fakat artık daktilo ile yazıyordu, çünkü sekreter olmak istiyordu. Artık Amerikayı eskisi kadar çok özlemiyordu, şimdi çok mutluydu ve yeni arkadaşlara sahipti. Nermin artık kendi geleceğine umutla bakıyordu.

Comments

Nelly
Oct. 10, 2015

Çok teşekkür ederım!

Overview

You can use our built-in RhinoRecorder to record from within your browser, or you may also use the form to upload an audio file for this Audio Request.

Don't have audio recording software? We recommend Audacity. It's free and easy to use.