Psst...

Do you want to get language learning tips and resources every week or two? Join our mailing list to receive new ways to improve your language learning in your inbox!

Join the list

Czech Audio Request

JabberVox
63 Words / 2 Recordings / 2 Comments
Note to recorder:

Relaxed, informal conversational speed - not so slow as to sound instructional, not so fast as to be incomprehensible. I'm most interested in proper pronunciation and intonation.

Jsme taková normální česká rodina. Bydlíme v rodinném domě v Táboře, v malém městě asi hodinu jízdy od Prahy. Jmenuje se Petr, je mí osmnáct let a studuju na gymnáziu. Příští rok budu dělat maturitu a potom chci studovat práva na universitě v Praze. Jako snad každý kluk se zajímám o sport. Hraju fotbal a volejbal a od osmi let se věnuju veslování.

Recordings

  • Taková normální rodina ( recorded by whisper_w ), Standard Czech

    Download Unlock
    Corrected Text
    more↓

    Jsme taková normální česká rodina. Bydlíme v rodinném domě v Táboře, v malém městě asi hodinu jízdy od Prahy. Jmenuju se Petr, je mí osmnáct let a studuju na gymnáziu. Příští rok budu dělat maturitu a potom chci studovat práva na universitě v Praze. Jako snad každý kluk se zajímám o sport. Hraju fotbal a volejbal a od osmi let se věnuju veslování.

  • Taková normální rodina ( recorded by imjagpul ), Moravia

    Download Unlock
    Corrected Text
    more↓

    Jsme taková normální česká rodina. Bydlíme v rodinném domě v Táboře, v malém městě asi hodinu jízdy od Prahy. Jmenuji se Petr, je mi osmnáct let a studuju na gymnáziu. Příští rok budu dělat maturitu a potom chci studovat práva na universitě v Praze. Jako snad každý kluk se zajímám o sport. Hraju fotbal a volejbal a od osmi let se věnuju veslování.

Comments

imjagpul
May 20, 2020

Note that "studuju", "věnuju", "hraju" are colloquial forms (formal would be "studuji", "věnuji", "hraji").

JabberVox
May 20, 2020

Good to know! Thank you))